Δημόσιες Δομές Ψυχικής Υγείας

Kέντρα Ψυχικής Υγείας και Τηλέφωνα Έγκαιρης Ψυχολογικής Παρέμβασης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κέντρα Ψυχικής Υγείας

Τα κέντρα ψυχικής υγείας (ΚΨΥ), είναι δημόσιες κοινοτικές δομές που έχουν ως κύριο στόχο την δωρεάν, δημόσια παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Τα ΚΨΥ ανάλογα με την δομή τους, παρέχουν ψυχιατρικές, ψυχολογικές ή ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κοινωνία  και την περιοχή  μέσα στην οποία δραστηριοποιούνται. Μπορεί  να παρέχουν υπηρεσίες σε ενήλικες, οικογένειες ή παιδιά.  Πατήστε κάτω για να δείτε τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας για την περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην:

Τηλ. Γραμμές υποστήριξης για την αυτοκτονία

Ελλάδα

Εάν έχετε σκέψεις να προκαλέσετε ”κακό” στον εαυτό σας ή σε άλλους και είστε άνω των 18, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στην Γραμμή αυτοβοήθειας στο 1018.

Εάν έχετε σκέψεις να προκαλέσετε ”κακό” στον εαυτό σας ή σε άλλους και είστε κάτω των 18 ετών, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Οι Γραμμές λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχονται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, με αστική χρέωση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Κύπρος

Εάν έχετε σκέψεις να προκαλέσετε ”κακό” στο εαυτό σας ή σε άλλους για την Κύπρο λειτουργεί η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 1410 (ΔΕΥ – ΠΑΡ 10:00-23:00, ΣΑΒ – ΚΥΡ 15:00-23:00).

Στην περίπτωση που τα συμπτώματά σας πηγάζουν από κάποια εξαρτησιογόνα ουσία, τότε επισκεφτείτε την σελίδα με τις:

Μοιραστείτε την σελίδα σε κάποιο κινητό ή εκτυπώστε: