www.psyxiatros.gr

Όλα αξίζουν τον κόπο, αν η ψυχή δεν είναι μικρή.
Fernando Pessoa, 1888-1935, Πορτογάλος ποιητής & συγγραφέας

Σχετικά με το www.psyxiatros.gr

Το όνομα είχε καταχωρηθεί πολλά χρόνια πριν,  κάτι λιγότερο από μια δωδεκαετία. Βασισμένο σε μία ιδέα του Δρ. Νικήτα Αρναούτογλου,  το site λειτούργησε στα τέλη του 2015. Αφού γράφτηκαν τα περισσότερα κείμενα για τις κύριες ψυχικές παθήσεις, το site δέχτηκε κάποια γραφιστική βοήθεια από την Δάφνη Σεβροπούλου και κάποια αρχική τεχνική υποστήριξη από τον Σπύρο Βλαχόπουλο.

  • 2015

    Έναρξη λειτουργίας

  • 2015

    β΄ Εξάμηνο - Ψυχομετρικά Τεστ

    Έναρξη Λειτουργίας Online Ψυχολογικών Τεστ

    2015

  • 2018

    Δημιουργία Καταλόγου

    Δημιουργία καταλόγου, για την διασύνδεση με δομές Ψυχικής Υγείας

  • 2019

    Επίτευξη στόχων

    >100.000 ολοκληρωμένα τέστ

    2019

  • 2019

    Δημιουργία καταλόγου Τηλ. Παρέμβασης

    Δημιουργία καταλόγου Τηλ. Παρέμβασης στην κρίση  για την αντιμετώπιση στην Κρίση/αυτοκτονία

  • 2020

    Νέος Τομέας Ψυχομετρικών Δοκιμασιών

    Δημιουργία νέου τομέα ψυχομετριών δοκιμασιών με δυνατότητα εκτύπωσης ή συμμετοχής στην έρευνα

    2020

Ο ιστότοπος www.psyxiatros.gr είναι ένα portal ψυχικής υγείας που προσπαθεί με απλά λόγια να περιγράψει τις ψυχικές παθήσεις.
Βάσει της έκθεσης του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (W.H.O.), το 1/4 του πληθυσμού κάποια στιγμή στην ζωή του θα χρειαστεί να επισκεφθεί έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας επειδή θα πάσχει από μία ψυχική πάθηση (συνήθως άγχος, κατάθλιψη ή ακόμη και άνοια). Με δεδομένο τα ανωτέρω, είτε εμείς είτε κάποιος από το οικογενειακό μας περιβάλλον είναι εν δυνάμει ψυχικά ασθενής (ένας στους τέσσερις). Το portal Ψυχικής Υγείας www.psyxiatros.gr προσπαθεί να ενημερώσει το κοινό για τις ψυχικές παθήσεις, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τι είναι η κατάθλιψη, τι είναι το άγχος και από πού πηγάζει, τι είναι οι αγχώδεις διαταραχές.
Από το 2015,  μεγάλος αριθμός Ελλήνων (τα τελευταία στατιστικά έλεγαν για πενταψήφιο νούμερο) έχουν συμπληρώσει τα δύο τεστ αυτο-αξιολόγησης για την κατάθλιψη, το τεστ για το άγχος και την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Οι περισσότεροι που συμπλήρωσαν το τεστ κατάθλιψης, έπασχαν από μέτρια ή σοβαρή μορφή της ασθένειας. Σε αυτούς δόθηκε link επικοινωνίας για τα δημόσια Κέντρα Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα. Το τεστ ήταν και είναι εντελώς δωρεάν, ενώ το site δεν δέχεται διαφημίσεις (non-commercial) και για ευνόητους λόγους, απορρίπτει χορηγίες από εταιρίες του φαρμακευτικού χώρου. Το internet είναι ένα μέσο που εάν χρησιμοποιηθεί με σεβασμό και γνώση (π.χ. ασφάλεια προσωπικών δεδομένων ασθενών) μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση των ψυχικών παθήσεων.
 
Website Officer Psyxiatros.gr
Υ.Γ.

Το site αυτήν την στιγμή δεν έχει έσοδα, παρά μόνο λειτουργικά έξοδα. Οποιαδήποτε εθελοντική βοήθεια από επαγγελματίες του χώρου της τεχνολογίας (IT, CS scientists e.t.c.), ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους) που θα ήθελαν να βοηθήσουν το portal σε αυτό το εγχείρημα είναι ευπρόσδεκτες και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω email στο nikitas.arnaoutoglou(a)gmail.com.

Εγγραφή στο Newsletter

Αφήστε μας ένα μήνυμα:

(Μπορείτε να χρησιμοποίησετε Ψευδώνυμο αντί για όνομα)

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε την σελίδα σε κάποιο κινητό ή εκτυπώστε: